Førstekullsuken 20202020-07-15T21:08:31+02:00

Førstekullsuken 2020!

Velkommen til NHHS og FKU 2020!

Kjære nye bachelor- og masterstudent – velkommen til Norges beste fadderuke, Førstekullsuken 2020!

Denne uken markerer starten av tiden din på NHH, og vi håper du har lyst til å være med! FKU vil bestå av en rekke arrangementer som er tilrettelagt for at du skal bli kjent med dine medstudenter, byen, skolen, studentforeningen og alt det morsomme vi har å tilby videre i studieløpet. Hver dag er fylt av morsomme aktiviteter, og du vil få faddere som geleider deg gjennom hele uken. Uken er skapt for å gi deg en god start på studietiden, og vi er sikre på at du vil ha nok å ta deg til. Kanskje blir du kjent med din nye bestevenn eller din fremtidige ektefelle; av erfaring kan ingenting utelukkes.

I løpet av uken har du muligheten til å delta på en rekke ulike arrangementer. Vi arrangerer pub til pub i kjelleren, idrettsdag med NHHI og mye mer. FKU blir garantert en innholdsrik og morsom uke, og det finnes noe for enhver smak både med og uten alkohol. 

Vi gleder oss til å møte deg!

Hold meg oppdatert!

1 – Følg nhhstudentforening på Instagram for daglige oppdateringer under FKU

2 – Bli med i Facebook-gruppa Vi som begynner på NHH høsten 2020

3 – Følg med på nhhs.no for regelmessige oppdateringer

4 – Trykk delta på Facebook-arrangementet Førstekullsuken 2020 // Welcome Week 2020

Fadderordningen

Alle nye studenter som blir med på FKU blir tildelt en faddergruppe. Gruppen vil bestå av rundt 16 fadderbarn og dedikerte faddere. Fadderne har som oppgave å sørge for at du finner deg til godt til rette den første tiden, og de vil gå i lett gjenkjennelige hvite t-skjorter gjennom hele uken. De vil også arrangere faddervorspiel før arrangementene, gi deg omvisning på skolen og komme med mye nyttig informasjon om studentlivet ved NHH. Bruk fadderne dine aktivt – de sitter på en gullgruve av kunnskap om NHH og NHHS.

Nulltoleranse

Miljøet på NHH og i NHHS skal oppleves trygt for alle skolens studenter. Derfor har vi nulltoleranse for narkotika og trakassering. Ved overtredelser vil konsekvensene være utestengelse fra NHHS og politianmeldelse. Trenger du hjelp eller opplever brudd på dette, kan du klikke deg inn på NHH sin nettside for varslingsrutiner. Kontakt også gjerne leder av Kjernestyret på leder@nhhs.no eller ring 932 12 786.

Alkoholfri fadderuke

For deg som ønsker en uke uten alkohol, eller for deg som ønsker å veksle litt mellom alkoholholdige og alkoholfrie aktiviteter, tilbyr vi selvsagt et program for dette. Det vil komme mer informasjon om det alkoholfrie tilbudet når programmet slippes.

Smittevernstiltak

Vår høyeste prioritet er å arrangere en trygg og forsvarlig velkomstuke for alle deltakende. Vi har dialog med beredskapsledelsen på NHH, Bergen Kommune, politiet i Bergen og andre studieinstitusjoner i landet. Velkomstuken skal være en trygg arena for å bli kjent med nye venner, oppleve studentorganisasjonens ekstreme engasjement og bli kjent med Bergen som studentby.

Viktige dokumenter

Våre tiltak for å sikre en trygg velkomstuke

1.Vi har tett dialog med instanser som har godkjent programmet på forhånd. Det kan likevel forekomme endringer om det viser seg at programmet ikke kan gjennomføres på en forsvarlig måte.

2.Vi følger råd og anbefalinger fra helsemyndighetene, og tilpasser oss om det forekommer innstramminger i restriksjoner eller liknende. Vi passer på å overholde restriksjonene som foreligger på 200 personer per arrangement, og 1 meters avstand.

3.Vi deler ut antibac og liknende for å sikre god hygiene i faddergruppene. Disse blir delt ut til alle faddergrupper og skal være lett tilgjengelig på alle arrangementer, slik at man alltid skal kunne desinfisere hendene sine om ønskelig.

4.Vi deler faddergruppene inn i puljer på 150 personer som de vil følge gjennom hele uken. Dette er for å hindre at man møter for mange nye hver dag. Disse puljene er også tilpasset det faglige opplegget til NHH, slik at vi minimerer smitterisiko.

5.Vi har ansatt smittevernsvakter og daghavende som vil være tilstede på alle arrangementer. Disse passer på at restriksjoner blir overholdt, og at vi får en trygg uke sammen.

6.Vi tar forbehold om at man må avlyse velkomstuken om det viser seg å ikke være forsvarlig å gjennomføre.

Daghavende

Daghavende er en vakt som skal ta vare på deg hele døgnet.

Hver dag i FKU vil en eller flere fra førstekullsuke-komiteen ha ansvar som Daghavende. De er ansvarlig for det som skjer, og er kledd i sorte t-skjorter som det står Daghavende på slik at de er godt synlige.

Om du har spørsmål eller noe du ønsker å si fra om, gi beskjed til Daghavende. Daghavende kan nås på telefon 451 86 050 hele døgnet. Nummeret står også på alle fadderukebåndene.

NHH – Kjøp og Salg

Facebooksiden “NHH – Kjøp og Salg” er en lukket side for studenter med tilknytning til NHH. Her kan du kjøpe og selge skolebøker, konsertbilletter, møbler, finne leilighet og masse annet. Kjøp og salg av alkohol og tobakk er ikke tillatt på denne siden.

NHH – Glemt og mistet

Har du glemt igjen noe på sal eller etter fest? Ikke fortvil – dine medstudenter kan ha funnet tingene dine! Bli med i Facebook-gruppen NHH – Glemt og mistet og legg ut en post om du har mistet noe, eller om du finner noe andre har mistet.

Hold meg oppdatert!

1 – Følg nhhstudentforening på Instagram for daglige oppdateringer under FKU

2 – Bli med i Facebook-gruppa Vi som begynner på NHH høsten 2020

3 – Følg med på nhhs.no for regelmessige oppdateringer

4 – Trykk delta på Facebook-arrangementet Førstekullsuken 2020 // Welcome Week 2020

FAQ

Hvordan kjøper jeg bilett til FKU?2023-07-21T13:01:19+02:00

Studentforeningen ved NHH bruker Orbi for salg av billetter til arrangementer, inkludert førstekullsuken. Billettsalg til andre arrangmenter i regi av studentforeningen senere i semesteret vil ta sted i Orbi-appen, og den er derfor svært nyttig å ha!

Hvordan opprette Orbi bruker:

  • Last ned appen “Orbi” fra App Store/Google Play
  • Opprett konto og velg “Norges Handelshøyskole”.

Hvordan kjøpe billett til førstekullsuken: I appen finner du “Førstekullsuken NHH 2023” under “Memberships”.  Dette medlemsskapet fungerer som billett for hele Førstekullsuken. Billetten er nødvendig for å delta på alle arrangementer under førstekullsuken. Ved påmelding fyller du ut alder, din adresse i Bergen, navn og tlf nr til en kontaktperson (eksempelvis foresatte eller en bekjent), allergener og studieretning.  De alkoholfrie arrangmentene under FKU krever at du først kjøper “Førstekullsuken NHH 2023”.

De åpne arrangementene finner du deretter under “Memberships” i Orbi-appen.

Billettene blir tilgjengelige den 09.august 12:00!

Spørsmål vedrørende billetter kan sendes til pg.oko@nhhs.no.

Blir det fadderuke for nye masterstudenter?2023-07-19T12:49:02+02:00

Det blir det! Du kan finne programmet her.

FKU begynner 14. august og slutter 20. august.

Hva er daghavende?2021-07-07T16:19:34+02:00

Hver dag i FKU vil det være flere vakter fra Førstekullsuke-komiteen på vakt 24 timer i døgnet, dette kalles Daghavendeordningen. Daghavende er ansvarlig for å sørge for at det som skjer går riktig og forsvarlig for seg, enten det er på skolen eller andre steder det er arrangementer for nye studenter i regi av NHHS.

Daghavende går kledd lett gjenkjennelig med mørkeblå t-skjorte med “DAGHAVENDE” i store hvite bokstaver på både rygg og bryst. De vil til enhver tid ha Daghavende-telefonen på seg, som er døgnbemannet. Om du har spørsmål eller noe du ønsker å si ifra om, gi beskjed til Daghavende som kan nås på telefon på
451 86 050. Nummeret står også på alle FKU-båndene.

Jeg har tatt bacheloren min på en annen utdanningsinstitusjon og skal nå begynne som ekstern master på NHH. Kommer jeg på en faddergruppe med andre masterstudenter? Og kan jeg melde meg inn i facebookgruppen “Vi som begynner på NHH høsten 2023”?2023-07-19T12:51:38+02:00

Ja og ja! Vi har egne faddergrupper for masterstudenter. Det er stort sett det samme som skjer for både bachelor-, master og internasjonale faddergrupper, men på FKU-programmet kan du se når de ulike gruppene har ulike program. Facebookgruppen er for alle nye studenter, så meld deg inn!

Må man delta på forkurset i matematikk?2023-07-19T12:52:37+02:00

Nei, det er helt valgfritt å delta på forkurset i matematikk. Forkuset er en god mulighet til å friske opp mattekunnskapene sine, og skape nye bekjentskap .

Du finner mer informasjon om forkurset i matematikk her.

Er det høstferie og vinterferie på NHH?2020-07-16T14:17:51+02:00

NHH har ingen faste ferier utenom juleferie, påskeferie og sommerferie. Noen forelesere har derimot forelesningsfri i de såkalte høst- og vinterferiene.

Hvor finner jeg innloggingen til Studentweb og Canvas?2023-07-19T13:00:38+02:00

NHH vil sende ut mail med studentnummer, pinkode og lenke til Studentweb i begynnelsen av august.

Mer informasjon finner du her.

Hvor burde jeg bo?2020-07-16T14:16:03+02:00

Studentene ved NHH er bosatt i hele Bergen. Mange studenter bor i området rundt skolen, og trives med dette, mens andre foretrekker å bo i sentrum eller mindre sentralt. Du må selv avgjøre hva som er viktig for deg når du velger et sted å bo, men det kan være lurt å ha i bakhodet hvor på kartet NHH ligger.

Hatleberg er studentboligene nærmest skolen, og er et godt alternativ for NHH studenter. Her blir man også lett kjent med andre studenter.

Hvordan kommer jeg meg til NHH?2023-07-19T13:01:55+02:00

For busstider og ruter kan du søke på skyss.no eller laste ned skyss-appen.

Busstoppet heter Handelshøyskolen.

Hvor skal jeg møte opp til immatrikuleringen?2021-07-07T17:06:15+02:00

Immatrikuleringen foregår i Aulaen på NHH, du skal benytte deg av inngang C. Det vil bli tydelig skiltet. 

Du kan se hvor Aulaen befinner seg på kartet her.

 

Hva skal jeg ha på meg på immatrikuleringen?2021-07-07T17:11:13+02:00

Dresscode på immatrikuleringen er pent. Dress for guttene og kjole eller skjørt for jentene er sikre valg. Sjekk gjerne ut bildene fra tidligere immatrikuleringer på linkene under for å se hva andre studenter har hatt på seg under immatrikuleringen.

Bilder fra immatrikulering:

  • Bachelor: her
  • Master: her
Hvor kan jeg finne informasjon om alt som skjer under FKU?2023-07-21T13:20:27+02:00

nhhs.no vil du finne alt du trenger å vite. Vi har også andre informasjonskanaler som er lure å benytte seg av:

– Facebook-gruppen: Vi som begynner på NHH høsten 2022

– NHHS sin instagram: nhhstudentforening

Du kan også spørre buddyen din, fadderne dine eller kontakte NHHS på Facebook.

Under FKU vil vi også ha en egen stand, FKU-punkt, hvor du kan komme innom. Les mer om det her.

Må jeg delta på alt under fadderuken?2023-07-19T13:04:19+02:00

Ikke i det hele tatt. Det er mange aktiviteter å velge og vrake mellom, og mange synes det kan være litt overveldende.

Det kan derfor være greit å vite at alt som skjer av aktiviteter i fadderuken arrangert av studentforeningen (NHHS) er valgfritt å delta på. 

Fadderne dine vil fortelle deg om arrangementene som skjer, og vil arrangere vors og samlinger før disse. Mange velger å ta seg en pausedag eller bli med den alkoholfri gruppen en dag eller to, benytt deg gjerne av dette tilbudet dersom det frister!

Lurer du på noe annet?

Ta kontakt med fadderen din eller NHHS på Facebook!

Mentorordningen

Mentorordningen NHHS er en lavterskel spørretjeneste for nye studenter ved NHH. Vi tar sikte på å øke inkludering, samt skape trygghet for studenter som lurer på hva som venter dem ved studiestart, eller de som sitter igjen med spørsmål etter at støvet fra førstekullsuken har lagt seg. Hvilke undergrupper passer for meg? Hvor finner jeg informasjon om rekrutteringsuken? Hvem kan jeg snakke med dersom jeg vurderer et semester i utlandet?

Mentorordningen tilbyr spørsmålstjeneste, samt personlig møte med mentor. Mentorene består av en rekke studenter med ulik erfaring, som kan gi råd og innspill om alt fra byen Bergen, studentforeningen og livet som student generelt. Alle nye bachelor- og masterstudenter vil bli kontaktet av sine mentorer i løpet av sommerferien.

Det er mange tilbud på skolen, og vi håper vi kan hjelpe deg med å navigere mellom jungelen av informasjon eller henvise deg til de riktige stedene. Mentorordningen har derfor som mål at din oppstart på skolen skal være så behagelig som mulig.

Lik gjerne Mentorordningen NHHS på facebook for å holde deg oppdatert på nyttige lenker, FAQ, tips og triks mm.

Med vennlig hilsen,

Alle oss i Mentorordningen NHHS

Go to Top