Hos NHH har finner du over 100 forskjellige interessegrupper. De gruppene som ikke er listet opp her kan du møte i løpet av standsuken, som arrangeres i en av de første ukene av høstsemesteret. Vi skiller mellom interessegrupper og underutvalg, hvor interessegruppene er grupper som er økonomsik og juridisk uavhengige NHHS, og er løsere knyttet til studentforeningen.

AIESEC

AIESEC tilbyr frivillige og betalte internships i opptil 126 forskjellige land. Med over 86 000 medlemmer, utgjør AIESEC verdens største studentdrevne organisasjon med samarbeidspartnere i alle verdensdeler.

NHH var en av de syv universitetene som startet opp organisasjonen, og har aktivt engasjert studenter ved NHH siden 1948. Medlemmene får med seg nyttige erfaringer gjennom promotering, rådgivning og salg. Vi har et stort nettverk, og tilbyr en plattform for utvikling av fremtidige ledere. Gjennom året deltar medlemmene på flere nasjonale og internasjonale konferanser, hvor lederegenskaper og teamarbeid står i sentrum.

AIESEC NHH består per i dag av 25 medlemmer totalt, og medlemmene jobber innenfor tre arbeidsområder. Outgoing Exchange, der medlemmene tilrettelegger for at studentene på NHH får mulighet til å reise på unike og skreddersydde internship, alt fra 6 uker til 18 måneder. Incoming Exchange, der medlemmene kontakter bedrifter i Bergen og bistår dem av rekruttering av internasjonalt talent. Markedsgruppen bidrar med promotering på NHH og vgs i Bergens- området.

CEMS Club Bergen

Målet til CEMS-klubben Bergen er å skape de beste opplevelsene for NHH-studenter samt for besøkende studenter!

CEMS-studenter er virkelig verdensborgere – dynamiske, multikulturelle, open-minded og med høye profesjonelle standarder. Vår klubb støtter bærekraftighet gjennom og sosiale bidrag og lærerike arrangementer, så vi vet hvordan man kan ha det gøy mens vi gjør noe godt. Vi setter stor pris på sammenkomster, «rotational dinners» og en unik atmosfære av multinasjonal samling og støtte.

Studenter som går masterprogrammet (MSc) på NHH er kvalifisert til å søke på opptaket til CEMS MIM-programmet. CEMS er en allianse av 31 akademiske instutisjoner i verdensklasse, 75 ledende, multinasjonale selskaper og 6 NGOs. Bare en skole fra hvert land er tildelt partnerskap i alliansen og NHH ble medlem i nettverket i 1992.

DGV

DGV er en gruppe tilknyttet Direksjonsmusikken. DGV står for «Dirksjonsmusikkens Gamle Venner» og er en gruppe opprettet i 1968 av og for venner av Direksjonsmusikkens medlemmer.                                                                                                                       

DGVs hovedoppgave er å bistå med arbeidskraft, godt selskap på øvelser, fester, turnéer og i andre formelle og uformelle settinger. Gruppen har derfor ingen ordinære opptak, men er en gruppe åpen for de som i likehet med Dirmus liker øl og hornmusikk. Og ellers skulle være drevne vaffelstekere.

Econa

Econas studentgruppe ved NHH tilbyr et bredt spekter av faglige og sosiale arrangementer verdt å merke seg.

Som medlem av Econa har du i tillegg muligheten til å komme i kontakt med yrkesaktive i ditt nærmiljø ved å delta på arrangementer ved din lokalavdeling. I tillegg til arrangementer ved ditt studiested og ved din lokalavdeling tilbyr Econa en rekke medlemstilbud.

Finansgruppen

Hovedfokuset til finansgruppen er å videreformidle finansrelatert informasjon til elever ved NHH, uavhengig av hvilke forkunnskaper en innehar. Antall medlemmer har steget jevnt siden etableringen, og i dag er flere enn 800 NHH-studenter medlem av Finansgruppen.

Hvert semester arrangerer Finansgruppen minst to finansforedrag, og foredragsholderne er hentet fra næringslivets øverste hylle. I tillegg til foredrag blir det hvert år arrangert to svært populære ekskursjoner, Oslo (september) og New York (januar). Som medlem av Finansgruppen har du anledning til å delta på alle våre foredrag, samt muligheten til å delta på våre ekskursjoner.

Finansgruppen daglige drift og virksomhet blir oppretthold av et styre på ni personer. Styret innsettes på Finansgruppens generalforsamling i februar og sitter et år av gangen.

Investeringsklubben NHH

Investeringsklubben NHHS er et studentdrevet investeringsselskap organisert som et AS. IKNHHS administreres av Børsklubben, og forvalter om lag 1 800 000 kroner.

Alt drives på frivillig basis og kostnader dekkes av IKNHHS’ sponsorer. Formålet er å øke interessen og kunnskap for finans blant studentene. Investeringsselskapet kan siden 2006 vise til svært gode resultater.

Studenter som går masterprogrammet (MSc) på NHH er kvalifisert til å søke på opptaket til CEMS MIM-programmet. CEMS er en allianse av 31 akademiske instutisjoner i verdensklasse, 75 ledende, multinasjonale selskaper og 6 NGOs. Bare en skole fra hvert land er tildelt partnerskap i alliansen og NHH ble medlem i nettverket i 1992.

Lurken skilag

Lurken skilag ble stiftet i 1989, og er en interessegruppe for studentene på NHH som er glad i ski, friluft, hyggelige hytteturer, og de som liker å ta en seg en god fest i bakken. Det stilles ingen krav til ferdigheter, og vårt mål er å spre skiglede for alle turdeltakere og stud.nhh.

Årlig arrangerer vi en høsttur som kan inneholde det meste av aktiviteter og vi har bla. syklet rallarvegen, vært på brevandring og fotturer i fjellet. På vinteren arrangerer vi en årlig alpetur, skifestival på Voss samt større og mindre toppturer rundt i vårt langstrakte land. Vi gleder oss til å ha med DEG på tur!

Av privatlivshensyn trenger Vimeo din tillatelse for å lastes inn.
Jeg Godtar

NHHS Artem

NHHS Artem er en åpen interessegruppe for kunstinteresserte studenter ved NHH. Gjennom et bredt spekter av kunst-relaterte arrangementer ønsker NHHS Artem å introdusere stud.NHH for det beste og mest spennende Bergen har å by på av kulturelle arrangementer. Det er ingen krav til forkunnskaper! De er en sosial gruppe som liker å diskutere, male og analysere kunst.

NHHS Case Club

NHHS Case Club er et nytt tilbud til NHH-studenter som er interesserte i å lære om caseløsning og casekonkurranser på et internasjonalt nivå. Hovedmålet for organisasjonen er å gjøre NHH til en anerkjent caseskole på de internasjonale casekonkurransene, og å bli Norges beste læringsarena for case.

Visjonen eller den langsiktige målsetningen er å vinne Champion’s Trophy, en casekonkurranse New Zealand man kun blir invitert til dersom man har vunnet en internasjonal casekonkurranse året før. Dette gjøres gjennom mengdetrening på case, deltakelse på flere casekonkurranser hvert semester, coaching fra erfarne caseløsere på skolen, seminarer med samarbeidspartnere fra næringslivet, og utvikling av internt casemateriell.

Vi ser etter medlemmer som elsker intellektuelle utfordringer, og som blir gira av tanken på å stå foran store forsamlinger og presentere uansett om det er på norsk eller engelsk. Hvis du i tillegg er en lagspiller og genuint interessert i bidra til å dyrke frem en casekultur på skolen, da er du midt i blinken!

NHHS Eiendomsgruppen

NHHS Eiendomsgruppen er en interessegruppe for studenter med et brennende ønske om å lære mer om næringseiendom av faglig interesse, samt skape en tettere relasjon mellom bedrifter i næringseiendomsbransjen og studenter ved NHH.

NHHS Ekspedisjon

NHHS Ekspedisjon er en gruppe formet av og for studenter ved Norges Handelshøyskole. Vår felles interesse for å legge ut på ekspedisjoner og bestige høye fjell er drivkraften bak gruppen.

Siden gruppen ble stiftet i 2003 har vi sendt ut ekspedisjoner til blant annet Kilimanjaro, Elbrus, Aconcagua, Mt. Blanc, Denali, Horton River, og Grønland. NHHS Ekspedisjon har som mål å stimulere til og legge til rette for at studentene ved NHH kan leve ut drømmen om å legge ut på ekspedisjoner. Besøk oss gjerne på vår hjemmeside, NHHSE.no eller på vår facebookside.

NHHS Energi

Deres mål er å øke interessen for energisektoren blant studentene på NHH, samt å bygge bro mellom NHH og energisektoren i Norge, europa og verden forøvrig. For å nå disse målene arrangerer de blant annet konferanser, hvor de tar opp aktuelle og spennende temaer innen energifeltet. Gruppen drar også på bedriftsbesøk, med mål om å bygge kompetanse innen sektoren samt knytte kontakt med næringslivet.

NHHS Esteria

NHHS Frueklubben ble startet i 2014 og består av en trivelig jentegjeng som møtes to ganger i måneden. Vi rullerer på å arrangere jentekvelder med ulike aktiviteter i løpet av semesteret der kun kreativiteten setter grenser. Ta gjerne kontakt med oss på facebook

Navigatørene NHH

Navigatørene er en åpen gruppe ved NHH hvor du kan komme og gå akkurat som du vil! Vi ønsker å arrangere fete ting for deg som student og samle mye bra folk. Vi vil arrangere ting som sosiale kvelder i leiligheter, paintball, go-kart, quiz-kvelder, konsert med matservering og seminarer med spennende temaer og talere. Vi er en troende gruppe, men ønsker både troende og ikke-troende veldig varmt velkommen. Håper vi ser deg!

Network of Innovation Management and Strategy NHHS

NIMS, Network of Innovation Management and Strategy, was born in 2015 with the aim of being a cross-boundary organization that connects aspiring students of top tier business schools in the field of innovation and strategy. We are currently established in four academic institutions, namely NHH, Bocconi, CBS and WU.

Our teams across Europe organize conferences, workshops, keynotes, panel discussions and get-togethers with innovation-driven companies. By doing so, we are not only interacting with our local NIMS team, but also seizing the opportunity to work with our peers across borders. Our yearly highlight are the Discovery Days, an occasion for all NIMS branches to gather and to network with partner companies. Our mission at NHH is creating a network of academics, students and professionals in the field of innovation and new business development. We are devoted to fostering a diverse professional and personal network to succeed in an increasingly complex business world.

NHHS Opptur

NHHS Opptur ble startet høsten 2011 og er en grupppe bestående av rundt 30 turglade jenter. Vi ser på turer i fjellet som en annerledes og hyggelig måte å trene på, uten at vi løper Stoltzen opp av den grunn. Vi forbinder tur med glede og Kvikk Lunsj, og overlater heller den hardere treningsbiten til andre.

Hver søndag klokken 13.00 møtes vi til tur, og vår flinke turansvarlig sørger alltid for varierte og morsomme turer. Ellers har vi vors før studentgallaer, sosiale sammenkomster, middager med andre interessegrupper på skolen og mye annet gøy. Vi har opptak hver høst og søker jenter med glede og engasjement. Følg fjellvettregel nr. 7: Gå ikke alene – bli heller med oss på (NHHS OPP)TUR!

NHHS Personlig investering

Er du en av de som har stålkontroll på egen økonomi og aldri sløser med penger? Ikke? Da kan NHHS PI være noe for deg!

Vi er engasjerte, sosiale og motiverte studenter ved NHH som sammen har startet gruppen NHHS PI. Formålet til gruppen er å gjøre den enkelte student i bedre stand til å ta gode beslutninger rundt egen økonomi. I tillegg skal vi ha det fint og trivelig sammen på veien gjennom sosialt og faglig opplegg!

Behovet for økt kjennskap og trygghet rundt privatøkonomiske beslutninger er tydelig tilstede blant norges befolkning, økonomistudenter intet unntak. Mangelfullt innhold i lærerplanen i både vanlig skolegang og høyere utdanning er bidragsytere til dette hullet, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Vi ser etter personer både med og uten forkunnskaper som vil være med å bygge opp vår nystartede interessegruppe!

NHHS Queers & Allies (Q&A)

NHHS Queers & Allies (Q&A) er en åpen gruppe med formål å skape et sosialt miljø og nettverk for skeive studenter ved NHH. Gjennom semesteret organiserer vi sosiale arrangementer som vors, turer, filmkvelder, konserter, pilsing og lignende internt for gruppemedlemmer.

Medlemskap er åpent for alle som ønsker å være med, så lenge man er motivert og følger interne regler for personvern.

Ønsker du å delta på et internt arrangement uten å være medlem, eller har du andre spørsmål? Send en melding til Max på leder.qa@nhhs.no! Ellers kan du slå av en prat med oss på et av våre åpne arrangement som vi arrangerer én gang i semesteret. Dette er for de som enda ikke er medlemmer, men er interessert i å se hva gruppen holder på med. Her kan du gjerne ta med deg en venn/venninne.

Følg oss på Facebook for oppdateringer!

Kunne du tenke deg å bli med? Meld deg inn her, så hører du fra oss!

Skipsfart- og Transportgruppen

Skipsfarts- og Transportgruppen (STG) ble dannet i 1966 og er en interessegruppe drevet av og for studenter. STGs hovedformål er å øke interessen for shipping og shippingrelaterte fag blant studenter ved NHH og andre læresteder

Dette arbeider vi for ved blant annet jevnlig å arrangere populærforedrag med foredragsholdere fra næringslivet, bedriftsbesøk, ekskursjoner til inn- og utland, samt Shipping ABCer der det gis en kort innføring i shippingbransjen. I tillegg arrangerer et underutvalg av STG en shippingkonferanse annenhvert år, kalt Bergen Shipping Conference.

Start NHH

Start NHH ønsker å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studenter ved både NHH og andre utdanningsinstitusjoner i Bergen. Ved å spre kunnskap og motivasjon håper vi å kunne vise alle mulighetene som finnes og hjelpe mennesker på veien mot å bli en gründer.

Organisasjonen har flere varierende arrangementer i løpet av året, som inkluderer alt fra lett underholdning til aktiviteter med mer faglig tyngde. Vi inviterer kjente gründere og innovative selskaper til å dele sine historier, holder et arrangement som fremmer kvinnelig entreprenørskap, og tilbyr studenter og bedrifter hjelp i oppstartsfasen. I tillegg arrangerer vi forretningsplankonkurransen Venture Cup i Bergen.

Siden organisasjonens oppstart i 2001 har vi vokst til å bli en mangfoldig gruppe studenter fra alle trinn på NHH. Våre medlemmer har et brennende engasjement for nyskaping og jobber for å øke interessen for innovasjon og entreprenørskap blant studenter i Bergen.

NHHS Vinum

Vinum er en interessegruppe for studenter som liker vin, ønsker å lære mer om vin og ser etter en sosial gruppe. Vi tilbyr en sosial plattform med vinen i sentrum. Som medlem i Vinum vil du kunne delta på en rekke sosiale- og vinfaglige arrangementer.

Blant annet vinsmaking, vinkurs, utenlandstur og generelle sosiale sammenkomster. Vin innebærer langt mer enn bare alkohol og promille, vin er kultur og historie. Kunnskap om vin står sentralt i det sofistikerte selskapslivet, enten du vil velge rett vin på restaurant eller få best mulig champagne for pengene. Vinum tilbyr med andre ord svært nyttig og ellers dyrekjøpt kunnskap, innenfor studentlivets økonomiske rammer. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli med, kun lærevilje og godt humør.

Unge Venstre NHH

Unge Venstre NHH har siden 2013 vært en åpen interessegruppe for liberale studenter ved Handelshøyskolen. Vi fremmer en grønnere, mer inkluderende og fremtidsrettet politikk. Med økonomisk ansvarlighet i fokus, samarbeider vi tett med Bergen Venstre og Liberale Studenter. Vi er også et lokallag i Vestland Unge Venstre. Gruppen arrangerer debatter, foredrag og sosiale arrangement, både i samarbeid med andre og på eget initiativ. Vil du være med å øke det politiske engasjementet blant stud.nhh? Du er hjertelig velkommen!

Dette arbeider vi for ved blant annet jevnlig å arrangere populærforedrag med foredragsholdere fra næringslivet, bedriftsbesøk, ekskursjoner til inn- og utland, samt Shipping ABCer der det gis en kort innføring i shippingbransjen. I tillegg arrangerer et underutvalg av STG en shippingkonferanse annenhvert år, kalt Bergen Shipping Conference.

Rafto x NHHS

Rafto x NHHS er en interessegruppe ved Norges Handelshøyskole, og en av Raftostiftelsens frivillige studentgrupper. Vi arbeider for å fremme bærekraft og menneskerettigheter i næringslivet.

Kjellergruppene ved NHH

Big Business Band

Big Business Band er storbandet ved NHH. BBB ble etablert i 1984, og teller omlag 20 aktive medlemmer. Felles for oss alle er vår interesse for storbandmusikk og øl fra Drammen.

Vi anser oss selv for å være det musikalske midtpunktet på Norges Handelshøyskole og vi jobber hele tiden seriøst for å bli bedre. Derfor har vi en profesjonell instruktør fra jazzmiljøet i Bergen til å lede oss. Til dans er BBB et nokså tradisjonelt storband, men med et sterkt innslag av litt mer moderne musikk enn bare «vanlig» swing. Vi spiller gjerne funk, rock og latin – alt med stort engasjement.

I tillegg er vi en tett sammensveiset og sosial gjeng, som har det mye gøy sammen. Vi holder til på Kammerset, innerst i Kjelleren, hvor ryktene skal ha det til at festen holdes gående lenger enn noe annet sted på NHH…!

Direksjonsmusikken

Direksjonsmusikken er et unikt fenomen ved Norges aller høyeste skole for handel og kultur. Og det er ved kulturavdelingen på NHH at gruppen gjør sitt virke. Direksjonsmusikken bedriver musikk av ulik art, samt revy og annen scenemoro.

Flere har startet sin kulturelle ferd i Direksjonsmusikkens spillende rekker, bl.a. Generaldirektør Anders Hoff, sist sett i Raske Menn. Gruppen er en av skolens aller eldste, da fenomenet feirer hele 55 år i 2018. Skal man føye seg inn i rekken direktører som har traktert takt og tone i Direksjonsmusikken, bør man inneha minst én av egenskapene: musikalitet, rytmesans eller oppmerksomhetssyke, alt i spedd en hel del jovialitet.

eXtravadance

eXtravadance sprer danseglede!
eXtravadance er NHHs egen dansegruppe, som til enhver tid består av rundt 20 dansejenter med bakgrunn i alt fra klassisk ballett, jazz, moderne, hip hop, showdance, freestyle, latino m.m.

eXtravadance ble dannet i år 2000, da de to grunnleggerene, Heidi Reinholdt og Marit Halvorsen, ønsket å danne en gruppe for danseglade jenter som ønsket noe mer enn bare å rocke Klubben. Dagens extravadance jenter er å finne på Baby’s Corner, det rosa rommet i Kjelleren. Sammen med kor og band, gir vi scenen det lille ekstra når interessegruppene i Kjelleren står for underholdningen.

Sangria

Pikekoret Sangria ved Norges Handelshøyskole ble stiftet i 1983, og har siden den tid skapt liv, god stemning og glede i NHHS. Koret har sitt tilholdssted på Langsomheten; det oransje rommet i Kjelleren.

Sangria er en stor og god venninnegjeng samt en enormt lærerik ”skole” i prosjektarbeid. Pikekoret er en av interessegruppene som gjør Kjelleren og NHH til noe helt spesielt, både med musikalske og andre underholdende innslag og rommet Langsomheten. Sangria er den perfekte underholdning på julebord, jubiléer, andre festligheter og tilstelninger, bedriftsmiddager, bursdager, konferanser og ellers hva det måtte være! Vi synger våre velkjente potpourrier, en samling av kjente melodier med nye, egenkomponerte og selvsagt bedre tekster. Hvert potpourri har et gjennomgående tema, og vi har noe som passer for enhver smak. Tekstene er fylt med humor, og vi formidler sangen med et bredt smil om munnen og stor innlevelse! Kontakt: post.sangria@gmail.com

Svæveru

Svæveru’ er mannskoret ved sang- og musikklinjen på Norges Handelshøyskole.

Helt siden Korets stiftelse en regntung lørdag i 1950, har den Svæverale gleden blåst gjennom gangene på NHH. Sangen er fortsatt i sentrum, og Koret er mer dedikert i studentforeningsarbeid enn noen gang.

Korets eget rom i kjelleren, Jalmar Ladens Mausoleum, er i seg selv en utømmelig kilde av god stemning, vakker kantatemusikk og strømmende Hansapilsner.

Gjennom våre 65års underholdningserfaring har Svæveru’-Koret fremført kløktige skråblikk på norsk politikk, samfunn og næringsliv. Vi har underholdt ministere, kongelige og andre celebriteter, men aller størst er gleden av å synge for næringslivet og øvrige gode venner mellom de syv fjell. Svæveru’-Koret passer derfor perfekt til ethvert julebord, firmamiddager og andre festiviteter. Mang en norsk bedriftsleder har høylytt konkludert, med en Hansapils godt plantet i høyre lanke, at nettopp deres bedrift har lykkes bedre etter å ha blitt presentert for Svæveru’s eminente kantatekunst.

Kontakt: adm@svaeveru.no

UKEkoret Optimum

UKEkoret Optimum er blandakoret ved Norges Handelshøyskole, og ble stiftet i 1983 for å bringe UKEN til nye høyder. Optimum er et kor med mye optimisme, og mange livlige og kreative sjeler. Du finner oss på korrommet vårt, OP, bak den grønne døra i kjelleren.

Ikke bare holder koret høyt musikalsk nivå, men Optimum arrangerer sanger, skriver tekster og setter opp revyer. I tillegg har koret også en rekke sanger jentene og guttene synger hver for seg.

En av korets mange tradisjoner er Grønn Aften, et show med sanger og sketsjer, som avsluttes med en konsert av vårt eget ”Optiband”. På scenen viser Optimistene at de kan traktere flere instrumenter enn stemmebåndene, og Campus fylles gang på gang. Hvert femte år settes det i tillegg opp en jubileumsrevy i Aulaen. Vi reiser også på korhelger hvert halvår og samholdet med andre studentkor i Bergen og resten av Norge er sterkere enn noensinne.

Ta kontakt med oss! E-post: optimum.leder@nhhs.no, eller finn oss på Facebook.

Idrettsgruppene

Alle Idrettsgruppene kan man finne på NHHI sine nettsider. Linken til siden finner du her: