Underutvalgene ved NHH er grupper som er økonomisk og juridisk avhengige NHHS, og er knyttet til driften av studentforeningen. Under finner du informasjon om dem.

Backline

Backline arrangerer konserter, festivaler og fester på NHH. Vi hjelper også andre underutvalg og interessegrupper med booking av både norske og internasjonale artister. Tidligere bookinger er blant annet KAKKMADDAFAKKA, CLMD, Fagernes Yatch Klubb, Coucheron, Young Dreams, Lars Vaular og mange flere.

I tillegg opprettholder vi bookingkompetansen på skolen mellom hver UKEN, og er bindeleddet mellom studentforeningen og musikkbransjen. Vi er en hyggelig og musikkinteressert gjeng som jevnlig går på konserter sammen. Vi holder til i skolens beste kontor innerst i Fløien. For mer info og oppdateringer sjekk vår facebook profil.

Foto: Julija Firsova, Foto NHHS

Femme Forvaltning

Femme Forvaltning er en investeringsgruppe med mål om å øke interessen for og kunnskapen om finansbransjen blant kvinnelige studenter ved NHH. Dette gjør vi blant annet ved å forvalte en portefølje med aksjer til en verdi på litt over 360 000 kroner.

Gruppen møtes ukentlig for å diskutere investeringsmuligheter og oppdatere oss på markedet. I tillegg deltar vi på faglige kurs og er med å arrangere Women’s Finance Day. Årlig reiser vi på en faglig og sosial utenlandstur for å lære mer om finansbransjen!

Foto NHHS

Foto NHHS er, som det fremgår av navnet, studentforeningens offisielle fotogruppe og dekker de fleste arrangementer i regi av NHHS, både på og utenfor NHH. Oppdragene kan være alt fester og konserter til sportsarrangementer og konferanser.

I tillegg leverer vi bilder til skoleavisen K7 Bulletin. I Foto NHHS vil du, enten du er nybegynner eller erfaren fotograf, få anledning til å lære og leke deg med noe av det aller beste utstyret som finnes på markedet. Fotograferingen foregår både inne og ute, i studio, samt på sosiale fototurer sammen med resten av underutvalgets fotografer. Foto NHHS har også et tett samarbeid, både sosialt og gjennom skoleavisen, med Grafisk NHHS og K7 Bulletin på Mediesenteret.

Foto NHHS arbeider utelukkende for studentforeningen. Vi har i tillegg studiofotograferinger hvert semester hvor det tas CV-bilder, samt gruppebilder for skolens underutvalg. Foto NHHS kurser også UKEN, Bergen Challenge og Symposiets fotogrupper.

Grafisk NHHS

Grafisk NHHS designer plakater, logoer, skoleavisen og annet grafisk materiale for grupper i NHHS. Du finner oss på Mediesenteret (MS) sammen med K7 Bulletin og Foto NHHS. Vi er en kreativ og internasjonal gjeng bestående av både nybegynnere og erfarne.                                                            

Ønsker du hjelp med grafisk design for din gruppe kan du booke oss gjennom NHHS sin bookingportal.

Har du andre spørsmål kan du kontakte vår leder på grafisk.leder@nhhs.no

Hytteutvalget

I den mørke tunnelen av skole- karakter- og karrierejag finnes det et strålende lys. Dette lyset viser deg ikke bare noe av det beste ved å være student, men også noe av det beste ved å være menneske. Lyset heter Kramboden. Kramboden er NHHS sin studenthytte, og driftes av Hytteutvalget.

Den er spesiell både fordi den i 75 år har stått for noen av de mest minneverdige festene som ingen husker, og fordi den er med på underbygge det unike samholdet blant studentene ved NHH. De fleste studenter har sitt første møte med Kramboden under Førstekullseminaret, en sammenkomst som viser at denne hytta er stud.nhhs egen fantastiske, pussige lekegrind.

Kramboden ligger idyllisk til på Frotveit i området som heter Bontveit og ligger sør for Bergen. Hytteutvalget har ansvaret for administrasjon av hytten, mens org.sek deler ut nøkler i kontortiden 09.30-13.30 man-fre. Hytten har kapasitet for ca 80-100personer, alt etter hvor hyggelig man ønsker å ha det, men det går også fint å reise opp med mindre grupper. For Underutvalg er overnatting gratis, mens utleieprisen for stud.NHH er 50 kr natten.

International Committee

International Committee har den gledelige oppgave å se til at utvekslingsstudentene ved NHH finner seg vel til rette og integreres i det sosiale livet på skolen. Dette gjør vi blant annet ved å arrangere fadderuke to ganger I året.

I tillegg arrangerer vi temafester, hyttetur og mange sosiale arrangementer gjennom semesteret. Vi sørger også for å holde utvekslingsstudentene løpende informert om andre sosiale og faglige aktiviteter på skolen. Hvert semester avrundes med en formell avslutningsmiddag av oppholdets høydepunkter.

it.gruppen

It.gruppen NHHS er et internt serviceorgan i NHHS. Vi ble stiftet i 1996 av fire medlemmer, og har siden den gang vokst til en stor gruppe som til hele tiden teller 30 til 40 medlemmer. Vår hovedoppgave er å drifte og forvalte studentforeningens IT-ressurser internt på en best mulig måte. Det er også et overordnet mål for it-gruppen å fremme IT-kunnskaper.

Internt er vi delt opp i tre seksjoner: Webseksjonen, utviklingsseksjonen og system- og serverseksjonen. Webseksjonen utvikler nettsider, både for it.gruppen selv og for andre underutvalg- og interessegrupper i NHHS. Utviklingsseksjonen driver med programmering, og tar også på seg prosjekter på forespørsel fra andre grupper i NHHS. System og server arbeider med kontinuerlig vedlikehold og forbedring av IT-systemene i NHHS.

K7 Bulletin

K7 Bulletin, også kjent som Bulle, er en uavhengig studentavis for hele student-Bergen. Som både nåværende og tidligere Bergensstudent er det selvfølgelig obligatorisk å lese Bulle! I følge statuttene skal K7 Bulletin «utgi studentavis for student-Bergen» og «trykke saker som er av allmenn interesse for studenter i Bergen».

Avisen er også forpliktet til å følge Vær Varsom-plakaten, noe som innebærer at vi retter oss etter generelle journalistiske prinsipper. Avisen kommer ut seks ganger i semesteret, som regel hver andre uke. Redaksjonen består av en ansvarlig redaktør, en nyhetsredaktør, en magasinredaktør og sports- og økonomiredaktør. Sammen med et tjuetalls journalister, markedsansvarlig og daglig leder, utgjør disse underutvalget K7 Bulletin.

K7 Bulletin er i tillegg et av underutvalgene som genererer høyest inntekter til studentforeningen, først og fremst gjennom annonser. K7 Bulletin har et opplag på 3500 og blir distribuert både på NHH og ved de fleste utdanningsinstitusjoner i Bergen. I tillegg har vi en feiende flott nettside dere kan besøke på www.k7bulletin.no.

K7 Minutter

Har du vært på konsert i Aulaen, sett videoreportasjer fra NHH, større foredrag i Aulaen, overlevd et FM eller kanskje fått med deg et show eller to? Da er sjansen stor for at du har sett noen av K7 minutter sine produksjoner. Vi er der for å gi deg de beste live-bildene på skjermene i Aulaen og lage reportasjer om det som skjer i studentforeningen.

K7 minutter er studentforeningens egen videogruppe. Vi er en humørfylt gjeng som driver med forskjellige former for video- og liveproduksjon, samtidig som vi alltid er klare for fest og moro. Virksomheten vår er hovedsaklig delt inn i to hoveddeler: AV-systemet i Aulaen og redaksjonen.

AV-systemet: Dette er vår videorigg i Aulaen på NHH. Gjennom vårt standard oppsett av fire kameraer, to på stativ på hyllen, ett til to håndholdte og til tider en kamerakran, jobber vi for å gi deg en best mulig opplevelse av konserten, showet eller hva det måtte være i Aulaen. Alt klippes direkte og vises på skjermene for alle som ikke var så heldige å få plass helt fremme ved scenen. Til tider streamer (viser) vi også det som skjer i Aulaen i Klubben, Campus eller i noen utvalgte auditorium.

Redaksjonen: Vi lager produksjoner som legges ut på nettsiden vår. Disse kan være reportasjer fra hendelser på skolen, intervjuer med små og store personligheter eller våre egne produksjoner. Vi arbeider i redaksjongrupper på åtte medlemmer som tilsammen skal produsere fire saker i løpet av to uker. Som medlem blir du bedt om å lage to til tre saker per semester. Vi produserer også promoer og småfilmer for andre grupper i studentforeningen.

Alle i studentforeningen kan også leie utstyret vi disponerer dersom de ønsker å lage noe selv, både kamera, lys og stativer er tilgjengelig og kan bookes via NHHS.no. Det er også mulig å booke tid på våre pc-er til redigeringsarbeid, så lenge det er i NHHS-sammenheng.

Klubb og Kulturutvalget

Dersom du har tatt turen innom en av de mange festene og arrangementene på skolen med salg av forfriskende drikker i baren, er sjansen stor for at du har fått servert ditt kalde glass med drikke av Klubb- og Kulturutvalget (KKU). Dette ettersom KKU er et stort underutvalg med ansvar for å drifte og vedlikeholde flere av skolens barer og rom. Dette inkluderer blant annet Klubben, Campus og Aulabar.

I tillegg til generell bardrift, inviterer også KKU til flere morsomme arrangementer gjennom semesteret. Dette inkluderer Homecoming og eksamensfest, samt pubquiz i Klubben på onsdager. Følg med på Klubben NHHS sine kanaler på sosiale medier for informasjon om det som rører seg i Kjelleren!

Samtidig som KKU har ansvaret for å tilby hele studentmassen både fest og moro, er vi også stolte av å ha et svært aktivt og sosialt miljø internt blant medlemmene. Her inviteres det hyppig til interne fester, hytteturer og spontane sammenkomster i Klubben.

Det er til enhver tid rundt 40 aktive medlemmene i KKU, som igjen er delt inn i seks ulike seksjoner. Disse seksjonene er økonomi, kjeller, bar, PR, personal-sosial og kultur. KKU-styret består av syv medlemmer, der seks styremedlemmer har ansvar for hver sin gruppe, i tillegg til en overordnet styreleder.

Markedsgruppen

Markedsgruppen (MG) er en sammenslutning av engasjerte studenter som utgjør bindeleddet mellom studentforeningen og dens samarbeidspartnere. Vårt primære mål er å sikre studentforeningen økonomisk handlefrihet og tilgang til ressurser. I nært samarbeid med markedsansvarlig i Kjernestyret (KS), har vi ansvaret for oppfølging og etablering av samarbeidsavtaler. Hvert år arrangerer vi også de  begivenhetene «Påskejakten» og «Julekalenderen» for studentene ved skolen, og i år skal vi utvide arrangementsrekken ytterligere.

En innovasjonsfunksjon der markedsgruppen alltid skal tenke nytt når det gjelder promotering og rekruttering av samarbeidspartnere. Og til slutt en koordinerende funksjon som skal sørge for at NHHS fremstår med et profesjonelt ansikt utad og et strukturert markedsapparat innad. Markedsgruppen skal jobbe for å gi studentforeningen økonomisk handlefrihet og tilgang på ressurser, i tillegg til å gi stud.nhh gode studentfordeler.

MEBA

The MEBA Council represents the interests of the international students in the six internationally focused Master of Science programs at the Norwegian School of Economics (NHH). The council is responsible for over 150 international degree students in the realms of academic affairs, social events and corporate relations.

In addition, the Council works on increasing the visibility of NHH internationally and is part of the International Student Union of Norway.

The MEBA Council Board 2016 is a group of students from all over the world eager to work with the NHH community on the internationalization of our institution. Our main goals are the following:

 • Establishing a list of best practices within European business schools and collaborate with NHH faculty on the adoption of them
 • Increasing collaboration with other committees and groups on shared events to promote integration between Norwegian and international students
 • Providing networking opportunities and career guidance to students in Norway and abroad
 • Increasing the welfare of our fellow international students
 • Promoting the NHH-brand abroad using international events, such as TEDx

We are firmly convinced that all students of NHH can benefit from a higher international recognition of the university abroad. This can be achieved in many ways, among which integration of international students at NHH plays a crucial role.

NHH Aid

NHH Aid er studentenes humanitære underutvalg på Norges Handelshøyskole. Underutvalget har til en hver tid aktive frivillige som bidrar med å samle inn penger til UNICEFs prosjekt, Schools for Africa.

Årlig samles det inn over en million kroner til utdanning for barn og unge i Malawi. Alt som samles inn går uavkortet til prosjektet.

I tillegg til alle frivillige bidragsytere, står til sammen 30 engasjerte studenter for planlegging, gjennomføring, profilering og finansiering av prosjektene og arrangementene til NHH Aid. Underutvalget består av seks gruppeledere og tjuefire medlemmer av storstyret. Storstyret er fordelt i gruppene økonomi, informasjon, marked, prosjekt og arrangement.

Gjennom året står underutvalget for en rekke arrangementer og prosjekter. Det årlige Aid-prosjektet selges hver høst, og skal være noe som studentene har gleden av. Karrieredagen Karriere med mening arrangeres i starten av hvert år, og er resultatet av et samarbeid mellom Næringslivsutvalget og NHH Aid. Målet er å introdusere studentmassen for en ideelle organisasjoner, som kan være potensielle fremtidige arbeidsgivere. Hver høst ansettes en gruppe ferske førstekullister til å arrangere Aksjonsuken. Dette er en uke fullspekket med aktiviteter og innsamlingsaksjoner, og avsluttes med Aula-showet Internaften. Aksjonsuken står for brorparten av Aids inntekter. I tillegg arrangeres Valentines Day og et bøssebærerace.

Årlig får vi titalls nye studenter i underutvalget med nye ideer og nytt pågangsmot. NHH Aid skal være en pådriver for å finne nye og innovative måter å samle inn penger på, og samtidig stå for sosiale aktiviteter ved skolen. NHH Aid ønsker å oppmuntre til holdningsbevissthet og engasjement blant studentene.

Karriere med Mening – informasjon om påmelding for organisasjoner finnes her.
UN internship – FN-internship – søknadsfrist 6. mars, for mer informasjon se her.

NHHI

Norges Handelshøyskoles Idrettsforening, NHHI, består i dag av over 1400 medlemmer fordelt på 57 lag og 31 ulike idretter. I NHHI finner du alt fra tradisjonelle idretter du er godt kjent med som fotball og håndball, til mer utradisjonelle idretter som dødsing og baseball.

Mange av våre lag har opptak ved semesterstart, mens noen er åpne for alle året rundt.

Ønsker du å drive seriøst med idrett ved siden av studiene? Ønsker du å teste en ny idrett? Eller ønsker du bare å finne en gjeng som interesserer seg for samme idrett som deg? I NHHI har vi noe for enhver smak. Finner du ikke tilbudet som passer for deg, er det også fullt mulig å opprette et eget lag.

Sjekk gjerne ut nhhi.nhhs.no eller følg oss på instagram @nhhidrettsforening for mer informasjon!

NHHS Consulting

NHHS Consulting er et uavhengig konsulentselskap drevet av NHH’s toppstudenter. Vi hyres av NHHS for interne prosjekter samt driver verdiskapning ut mot næringslivet i form av skreddersydde prosjekter, utbemanning av konsulenter samt kursing – rettet mot SMB’s og Startups.

Vi er også typisk underleverandør av prosjekter ledet av konsulentindustriens top-hus. NHHS Consulting har en imponerende CV av samarbeidspartnere fra ledende organisasjoner innen industrien, og er stolte av å ha hatt EY og QVARTZ i ryggen det siste tiåret. I 2019 sikret vi også et nytt samarbeid med VIS. NHHS Consulting er i stor vekst og økt verdiskapning og skalering av virksomheten som helhet står i stort fokus.

Næringslivsutvalget

Næringslivsutvalget er et av de største underutvalgene i studentforeningen ved NHH. Næringslivsutvalget ble startet i 1966 og har som sin fremste oppgave å være et bindeledd mellom studentmassen ved NHH og næringslivet.

Gjennom ulike aktiviteter og tjenester ønsker vi å legge til rette for at studentene ved NHH skal kunne møte sine potensielle arbeidsgivere og få en oversikt over mulige jobbmuligheter som finnes etter studie ved NHH. Gjennom vårt arbeid blir vi en naturlig samarbeidspartner for bedrifter i deres rekruttering av NHH studenter.

Næringslivsutvalget består i dag av 60 engasjerte medlemmer og et stort alumninettverk. Vårt styre består av 8 stillinger som årlig blir satt gjennom valg ved studentforeningen. Resterende medlemmer er med i ulike interne underutvalg og er gjerne aktive i hele sin studietid ved NHH. Medlemmene har en viktig rolle i de prosjekter og arrangementer som skjer i regi av Næringslivsutvalget. I vårt arbeid er vi opptatt av å holde høy profesjonell kvalitet og levere tjenester som forenkler bedrifters rekrutteringsprosess.

Som bindeledd mellom studentmassen ved NHH og næringslivet, tilbyr vi et bredt spekter av profileringsmuligheter rettet mot studenter ved NHH. Vi tilbyr arrangering av bedriftspresentasjoner, deltakelse på Karrieredager og tilretteleggelse av andre aktiviteter, deriblant kurs og workshops. Vi er også behjelpelige med profilering gjennom jobbsøkerportal, nyhetsbrev og annonsering.

Profileringsutvalget

Profileringsutvalget ble startet vårsemesteret 2009 og bestod da av 6 medlemmer. Siden da har vi vokst oss store, og har nå omlag 40 aktive medlemmer som gjør sitt for at studentdemokratiet skal interessere flest mulig i studentforeningen.

Våre hovedoppgaver er å fremme studentdemokratiet i NHHS, bygge NHHS som merkevarenavn og å jobbe aktivt for rekruttering til studentforeningen.

Dette gjør vi gjennom ansvar for flere varierte oppgaver og arrangementer som:

 • Foreningsmøte, det høyeste organet i studentforeningen
 • Vår- og høstvalg
 • Rekruteringsuken samt Standsaften og Møt Aulaen
 • Infoskjermer
 • Redaktøransvar for nhhs.no
 • Profilering av NHHS innad og utad

I tillegg lager PU informasjonsmateriale som:

 • FM-blekken
 • Vedlegg til FM
 • Velkommen til NHHS-magasinet
 • Rekrutteringsmagasinet
 • FKU-avisen

Ønsker du å vise noe på infoskjermene? Send et bilde i format 1920×1080 til pu.red@nhhs.no

Prosjektgruppen

Prosjektgruppen (PG) er et nystartet underutvalg i NHHS. Gruppen er et kreativt utløp for NHH-studenter, med mål om å skape studentvelferd gjennom forskjellige arrangementer og aktiviteter. Siden nye og innovative prosjekter er mer enn velkomne her – og siden det egentlig ikke er noe klar definisjon av hva gruppen skal gjøre eller være – vil ikke noen år i Prosjektgruppen være helt lik.

Vi fokuserer på studentenes varierende interesser, og sørger for at alle er velkomne og føler Prosjektgruppens ånd vaker over en.

Prosjektgruppen har som mål å gi NHHS fantastiske fester og arrangementer, kulturelle aktiviteter og en beriket hverdag. Vår visjon er å maksimere studenters tid her på NHH. I Prosjektgruppen vil du opparbeide prosjektforståelse, og sammen med andre skape gladarrangementer for medstudenter. Vi har fokus på det sosiale, og er en trivelig gjeng med driv.

Regnskapsgruppen

egnskapsgruppen er økonomiavdelingen i studentorganisasjonen, bestående av cirka 25 aktive medlemmer. Vårt arbeid involverer økonomistyring i en høyst aktiv studentorganisasjon, og vi bruker systemer og rutiner som blir brukt i næringslivet.

Vår primære oppgave er å ha kontroll over all økonomisk aktivitet, samt mer konkrete oppgaver som utfakturering, lønnsutbetalinger, bilagsføring i regnskapssystem, remittering og assistanse ved behov for økonomisk informasjon. I tillegg bidrar Regnskapsgruppen med funksjoner som controller og internrevisor.

Spørsmål om økonomisk aktivitet kan rettes til ulike deler av gruppen etter hva det måtte gjelde.

Guide for økonomiansvarlige i NHHS:

 • Faktura: Arbeider med å sende ut fakturaer og kontrollerer utestående poster.
 • Lønn: Alt som har med lønn og kjøregodtgjørelse utbetalt av NHHS rettes mot lønnsavdelingen.
 • Utbetalinger: Utbetalinger skjer primært en gang i uken og spørsmål om dette rettes enten personen som har ansvar for den gjeldende gruppen i RG, eller leder i RG.
 • Føringer: Spørsmål angående føringer rettes til personen som har ansvar for den gjeldende gruppen i RG.
 • Bankavstemming: Kontroll av føringer og rettelser skjer en gang hver annen måned. Spørsmål om korreksjoner rettes mot bankavstemmingsansvarlig.
 • Controllere: Spørsmål vedrørende overføring av velferd fra ett semester til et annet (periodisering).
 • Øvrige henvendelser kan rettes til leder

Studentpolitisk Utvalg NHHS

Studentpolitisk utvalg NHHS (SPU NHHS) er en partipolitisk uavhengig gruppe i NHHS og jobber med å fremme studenter ved NHH sine politiske meninger i studentpolitiske spørsmål. Vi er rundt 35 medlemmer og gjennom året har vi både eksterne og interne arrangement.

Vår visjon er at å være medlem i Studentpolitisk utvalg skal være både gøy og lærerikt. Studentpolitisk utvalg har fire ulike komiteer og disse er; politisk komité, arrangementskomiteen, sosialkomiteen og kommunikasjonskomitéen.

Politisk komité

Politisk komité jobber med og utarbeider de politiske sakene på vegne av stud.NHH. Komiéens medlemmer er studentenes stemme opp mot Velferdstinget i Vestland, hvor vi sammen med representanter fra alle skoler som er medlem i SAMMEN, setter den politiske agendaen for alle skolene. Komitéen er ansvarlig for SPU sin kjernevirksomhet med å gi stud.NHH en stemme i saker som angår den generelle velferden for våre studenter.

Sosialkomitéen

Sosialkomitéen i SPU har ansvaret for det sosiale opplegget og samholdet i utvalget. Det innebærer et generelt ansvar for å skape god stemning på kontoret, men også for å arrangere hyggelige aktiviteter for utvalgets medlemmer. Komitéen har tidligere arrangert julebord, kickoff, utenlandsturer og utallige kaketorsdager på kontoret. Det sosiale samholdet i SPU er viktig for å utarbeide god politikk, og det tar sos.kom ansvar for.

Arrangementskomitéen

Arrangemenstkomitéen er en av de skapende delene av SPU. Vi i arr kom jobber for å lage arrangementer som skal vise at politikk både er tunge debatter om viktige spørsmål, men også lettbeinte og underholdende presentasjoner og diskusjoner. Vi jobber for å få viktige samfunnsaktører til NHH og Bergen. Tidligere har vi arrangert “Debatt:Krenkeshow” hvor vi åpnet opp for debatt og standup om ytringsfrihet og krenking i samfunnet. Vi har også arrangert en debatt om videoforelesning på NHH og ungdomspartilederdebatt som ble direktesendt på TV2. Vi vil alltid lytte til studentmassens meninger for slik å opprette arrangementer som kan sette dagsorden for diskusjoner blant studentene ved NHH. I tillegg til dette arrangerer vi “Pils og politikk” hvert semester hvor vi inviterer til et godt foredrag og hygge.

Kommunikasjonskomitéen

«Kommunikasjonskomiteen er Studentpolitisk utvalgs nyopprettede komite. Denne har ansvaret for profileringen av SPU utad. Komiteen arbeider spesielt opp mot media, ved å skrive leserinnlegg og promotering av arbeidet som blir gjort i SPU. Samtidig har denne komiteen ansvar for grafisk utforming av blant annet plakater, promo til arrangement og merch. Vi ønsker i større grad å engasjere studentene på NHH i arbeidet vi gjør, og kommunikasjonskomiteen har i denne anledning ansvaret for å synliggjøre SPU og informere om arbeidet vi gjør for å bedre studentenes hverdag. Slik håper vi å øke det politiske engasjementet hos stud.NHH.»

Studentutvalget ved NHH

Vi i Studentutvalget ved NHH er en gjeng med engasjerte studenter fra alle kull, som jobber aktivt for å forbedre studentenes studiehverdag. Studentutvalget er studentenes stemme opp mot høyskolens ledelse.

Alle medlemmene i Studentutvalget sitter i ulike styrer og utvalg ved høyskolen. Vi jobber på daglig basis med med dekaner, instituttledere og rektorer for å planlegge både langsiktige strategier og mindre saker. Vi har også egne arbeidsgrupper der vi ser på spørsmål som hvordan vi kan forbedre studentenes psykiske helse, øke graden av digitalisering, samt høyne fokuset på pedagogikk.

Hvert kull på NHH har sine egne kullrepresentanter fra Studentutvalget. De har spesielt ansvar for å følge opp kullets undervisningsplan. Dette innebærer blant annet å gjennomføre midtveisevalueringer, for så å gi tilbakemeldinger til foreleserene. I tillegg er de kontaktpersonen for studentene på kullet sitt, og følger opp henvendelsene de får fra sine medstudenter. På masternivå gjennomfører vi også hvert semester mastermingling som er en god arena for å finne seg en masterpartner.

Studentutvalget deler også ut undervisningsprisen Bronsesvampen vært semester og prisen til Årets Studentassistent på våren. Bronsesvampen er en prestisjetung pris som legger til grunn at foreleser har skapt engasjement rundt faget, er innovativ i sin undervisningsform, klarer å vise relevansen med faget knyttet opp mot næringslivet, i tillegg til å ha gode generelle pedagogiske evner.

I tillegg til å jobbe aktivt inn mot administrasjonen har vi mange trivelige sosiale arrangementer i løpet av semesteret, som fester, hytteturer og tacokvelder.

Ønsker du å ta kontakt med oss om henvendelser angående din studiehverdag eller om oss i Studentutvalget finner du oss på facebook eller ta direkte kontakt med styret.

Stafkom

Stafettkomiteen (Stafkom) er den åpne løpegruppen i NHHS. I tillegg til å arrangere åpne løpetreninger er vi ansvarlig for arrangeringen av Bergensbaneløpet, som er en årlig stafett som arrangeres hvert vårsemester på strekningen Oslo-Bergen eller Bergen-Oslo.

Stafetten arrangeres i samarbeid med BI Nydalen, og ble for første gang arrangert i 1973. Løpet har stor oppslutning blant studentene og er et arrangement hvor både det sportslige og det sosiale er i fokus. Gjennom hele året arrangerer Stafkom løpetreninger to ganger i uken, både som trening til stafetten, men også som et idrettslig tilbud til studentene. Treningene er åpne for alle, og treningsopplegget består av intervaller på tirsdager og rolige langkjøringer på torsdager. Etter trening er det utdeling av saft, kjeks og bananer, og vi arrangerer gratis kveldsmat med blant annet baguetter, boller og sjokolademelk en gang i måneden. Løpet og treningene har høy oppslutning blant studenter ved NHH, der det sosiale er vektlagt minst like mye som det sportslige.

Treningstider: Tirsdag og Torsdag fra 18:15 (*) – oppmøte ved studentinngangen.
*I eksamensperioden blir treningstidene endret til 19:15 slik at studentene skal få utnyttet dagen maksimalt.

Lurer du på noe mer angående Stafkom eller BBL? Send en mail til stafkom.leder@nhhs.no

Stafetten arrangeres i samarbeid med BI Nydalen. Løpet har stor oppslutning blant studentene og er et arrangement hvor både det sportslige og det sosiale er i fokus. Gjennom hele året arrangerer Stafkom løpetreninger to ganger i uken, både som trening til stafetten, men også som et idrettslig tilbud til studentene. Treningene er åpne for alle, og treningsopplegget består av intervaller på tirsdager og rolige langkjøringer på torsdager. Etter trening er det utdeling av saft, kjeks og bananer, og vi arrangerer gratis kveldsmat med blant annet godt brød, pålegg, boller og sjokolademelk en gang i måneden. Løpet og treningene har høy oppslutning blant studenter ved NHH, der det sosiale er vektlagt minst like mye som det sportslige.

Treningstider: Tirsdag og Torsdag fra 18:15 (*) – oppmøte ved studentinngangen.
*I eksamensperioden blir treningstidene endret til 19:15 slik at studentene skal få utnyttet dagen maksimalt.

Lurer du på noe mer angående Stafkom eller BBL? Send en mail til stafkom.leder@nhhs.no

Teknisk Gruppe

Har du et lysende engajsment for kulturelle arrangementer? Kjenner du rytmen i kroppen når musikken kommer på? Vil du se hva som skjer ”bak teppet” på konserter og aulashow? Da er Teknisk Gruppe (TG) noe for deg!

Teknisk Gruppe (TG) er underutvalget i NHHS som driver med lyd og lys. I TG er det omtrent 25 aktive medlemmer. Vi har eget kjellerrom og eget band. Vi bidrar til å skape arrangementer i regi av NHHS, som konserter, aulashow, debatter og revyer. Vi har også ansvar for utlån og generell drift av NHHS sitt tekniske lyd– og lysutstyr. Utstyret vi har er av høy standard – på høyde med det man finner andre steder i kulturlivet.

I TG får du mulighet til å lære om enten lyd eller lys, og å bli med på å sette opp konserter, show og konferanser. I tillegg får du en super vennegjeng! Erfaring er ikke påkrevd, da du vil få den nødvendige opplæringen av oss. Det viktigste er at man har stå-på-vilje og strålende godt humør! Med utstyr på et profesjonelt nivå, er mulighetene for å lære og utvikle seg veldig gode. Hvis du enten har interesse for lyd eller lys, har lyst til å lære noe nytt i løpet av tiden på NHH, eller rett og slett ønsker å være med på å skape show og konserten på skolen, er TG stedet for deg.

Kjellerrommet vårt ligger i Campus og benyttes blant annet til pauser fra salen, lunsj, onsdagsmøter og NHHS-fester. TG-band opptrer på ulike aulashow som Internaften og Ufagsaften. Vi er en sosial gjeng som vektlegger et godt miljø. Vi deltar på større arrangement i NHHS, og arrangerer i tillegg egne sosiale arrangementer, som hyttetur og julebord. Høsten 2016 feirer vi 30-årsjubileum.

Høres dette ut som noe for deg kan du sende mail til tg.leder@nhhs.no for mer informasjon eller for å melde din interesse. Sjekk facebook-siden vår og instagram for å se mer av hva vi driver med.

For bookinger er fristen onsdag før onsdag før arrangementer. Ta da kontakt med leder.

Økonomiformidlingen

Økonomiformidlingen ønsker å tilby gratis økonomisk rådgivning for privatpersoner primært i bergensområdet, men kan også hjelpe de som bor lengre unna via e-post eller telefon. Vi arbeider målrettet for å skape økonomisk bevissthet ved å etablere oss som en profesjonell og synlig aktør i regionen.

I tillegg til vår rådgivningstjeneste ønsker vi å drive forebyggende arbeid ved å forbedre ungdommers holdning til privatøkonomi gjennom eksempelvis foredrag i den videregående skolen. Vi ønsker også å formidle vårt budskap gjennom media og skriver derfor faste spalter med privatøkonomisk lektyre. Økonomiformidlingens stab består av om lag 20 engasjerte studenter som sammen har tatt på seg en utfordrende oppgave: å hjelpe folk ut av økonomisk uføre. Samtidig ønsker vi også å være et lavterskeltilbud slik at folk som har mindre omfattende spørsmål om privatøkonomi også kan ta kontakt. Våre rådgivere får verdifull erfaring i å formidle budskap på en enkel og forståelig måte samtidig som de tilegner seg kunnskap om privatøkonomiske problemstillinger. Økonomiformidlingen er godt mottatt av både offentlige og private aktører som alle tror at organisasjonen går en lys fremtid i møte.

NHHS Vaktkorpset

NHHS Vaktkorpset (VK) er en studentdrevet organisasjon underlagt studentforeningen ved Norges Handelshøyskole. Vi leverer vakt- og sikkerhetstjenester mot vederlag, hovedsakelig ved studentarrangementer på skolen.

Mange på skolen finner fort ut at VK har flere sider. Vi kan være lekne, sportslige, seriøse og i tillegg har de en side som vi sparer til vi selv er på fest.

Videre er VK en godt sammensveiset gruppe med eget kjellerrom, «Sjarken». Vi er en svært genuin gruppe, og tilbringer mye tid til små og store sammenkomster her. Gjennom året arrangeres det forbrødringer, fellestreninger, konkurranser og kursing. Gruppa drar i tillegg på årlig sosial tur til Øst-Europa.

Kontakt oss gjerne på vk.leder@nhhs.no.