Førstekullsuken 20212021-08-12T11:12:39+02:00

Førstekullsuken 2021!

Hurtigtesting

Under Førstekullsuken 2021 vil vi benytte oss av koronasertifikat på alle våre arrangementer. Vi tilbyr gratis hurtigtesting mellom klokken 9 og 16 i Lehmkuhlhallen hver dag og oppfordrer på det sterkeste at alle benytter seg av dette tilbudet, uavhengig av vaksinestatus!

Testing steg for steg:
– Book time gjennom https://testcenter.internationalsos.com/vam?company_id=987654
– Møt ved teststasjon til avtalt tid, husk QR-kode og ID
– Det blir tatt en prøve i hvert nesebor i ytre nesevegg
– Etter 15-20 min vil du motta en SMS ved negativt resultat, dersom resultatet er positivt vil du bli kontaktet av International SOS og informert om videre forløp
– Etter bekreftelse på negativ test vil resultatet registreres og ditt koronapass hos HelseNorge blir grønt maks 2 timer etter test

Den enkleste måten å finne koronapasset er ved å laste ned HelseNorge-appen på mobilen din.

NB! Du kan kun ha en booking live om gangen. Det betyr at du må booke for hver test, og test nr 2 kan bookes etter at du har mottatt sms fra SOS International om at “Din prøve er ferdig analysert”.

Guide for booking av testing finner du her eller under.

Velkommen til NHHS og FKU 2021!

Kjære nye student – velkommen til Norges beste fadderuke, Førstekullsuken 2021!

Denne uken markerer starten av tiden din på NHH, og vi håper du har lyst til å være med! FKU vil bestå av en rekke arrangementer som er tilrettelagt for at du skal bli kjent med dine medstudenter, byen, skolen, studentforeningen og alt det morsomme vi har å tilby videre i studieløpet. Hver dag er fylt av morsomme aktiviteter, og du vil få faddere som geleider deg gjennom hele uken. Uken er skapt for å gi deg en god start på studietiden, og vi er sikre på at du vil ha nok å ta deg til. Kanskje blir du kjent med din nye bestevenn eller din fremtidige ektefelle; av erfaring kan ingenting utelukkes.

I løpet av uken har du muligheten til å delta på en rekke ulike arrangementer. Vi arrangerer pub-til-pub, UFF – UKENs Forkurs i Festing, idrettsdag med NHHI, Stafettkomitéen og Studentlekene Bergen Challenge og mye mer. FKU blir garantert en innholdsrik og morsom uke, og det finnes noe for enhver smak både med og uten alkohol. 

Vi gleder oss til å møte deg!

Hold meg oppdatert!

1 – Bli med i Facebook-gruppen Vi som begynner på NHH høsten 2021

2 – Følg med på nhhs.no for regelmessige oppdateringer frem mot, og under FKU

3 – Følg nhhstudentforening på Instagram for daglige oppdateringer under FKU

4 – Trykk delta på Facebook-arrangementet Førstekullsuken 2021 // Welcome Week 2021

Fadderordningen

Alle nye studenter som blir med på FKU blir tildelt en faddergruppe. Gruppen vil bestå av fadderbarn og dedikerte faddere. Fadderne har som oppgave å sørge for at du finner deg til godt til rette den første tiden, og de vil gå i lett gjenkjennelige hvite t-skjorter gjennom hele uken. De vil også arrangere faddervorspiel før arrangementene, gi deg omvisning på skolen og komme med mye nyttig informasjon om studentlivet ved NHH. Bruk fadderne dine aktivt – de sitter på en gullgruve av kunnskap om NHH og NHHS.

Alkoholfri fadderuke

For deg som ønsker en uke uten alkohol, eller for deg som ønsker å veksle litt mellom alkoholholdige og alkoholfrie aktiviteter, tilbyr vi selvsagt et program for dette. 

Alkoholfri faddergruppe er tildelt gruppe nr. 0, og det er fullt mulig å veksle mellom din tildelte faddergruppe og den alkoholfrie gruppen dersom det er ønskelig!

Nulltoleranse

Miljøet på NHH og i NHHS skal oppleves trygt for alle skolens studenter. Derfor har vi nulltoleranse for narkotika og trakassering. Ved overtredelser vil konsekvensene være utestengelse fra NHHS og politianmeldelse. Trenger du hjelp eller opplever brudd på dette, kan du klikke deg inn på NHH sin nettside for varslingsrutiner. Kontakt også gjerne leder av Kjernestyret på leder@nhhs.no eller ring 932 12 786.

Program

Programmet for Førstekullsuken 2021 for nye bachelor- og masterstudenter kan du finne her!

Programmet for Welcome Week for internasjonale studenter kan du finner her!

Daghavende

Hver dag i FKU vil det være flere vakter fra Førstekullsuke-komiteen på vakt 24 timer i døgnet, dette kalles Daghavendeordningen. Daghavende er ansvarlig for å sørge for at det som skjer går riktig og forsvarlig for seg, enten det er på skolen eller andre steder det er arrangementer for nye studenter i regi av NHHS.

Daghavende går kledd lett gjenkjennelig med mørkeblå t-skjorte med “DAGHAVENDE” i store hvite bokstaver på både rygg og bryst. De vil til enhver tid ha Daghavende-telefonen på seg, som er døgnbemannet. Om du har spørsmål eller noe du ønsker å si ifra om, gi beskjed til Daghavende som kan nås på telefon på
451 86 050. Nummeret står også på alle FKU-båndene.

NHH – Kjøp og Salg

Facebooksiden “NHH – Kjøp og Salg” er en lukket side for studenter med tilknytning til NHH. Her kan du kjøpe og selge skolebøker, konsertbilletter, møbler, finne leilighet og masse annet. Kjøp og salg av alkohol og tobakk er ikke tillatt på denne siden.

NHH – Glemt og mistet

Har du glemt igjen noe på sal eller etter fest? Ikke fortvil – dine medstudenter kan ha funnet tingene dine! Bli med i Facebook-gruppen NHH – Glemt og mistet og legg ut en post om du har mistet noe, eller om du finner noe andre har mistet.

FAQ

Blir det fadderuke for nye masterstudenter?2021-07-14T02:37:31+02:00

Det blir det! Du kan finne programmet her.

FKU begynner 16. august og slutter 22. august.

Hva er daghavende?2021-07-07T16:19:34+02:00

Hver dag i FKU vil det være flere vakter fra Førstekullsuke-komiteen på vakt 24 timer i døgnet, dette kalles Daghavendeordningen. Daghavende er ansvarlig for å sørge for at det som skjer går riktig og forsvarlig for seg, enten det er på skolen eller andre steder det er arrangementer for nye studenter i regi av NHHS.

Daghavende går kledd lett gjenkjennelig med mørkeblå t-skjorte med “DAGHAVENDE” i store hvite bokstaver på både rygg og bryst. De vil til enhver tid ha Daghavende-telefonen på seg, som er døgnbemannet. Om du har spørsmål eller noe du ønsker å si ifra om, gi beskjed til Daghavende som kan nås på telefon på
451 86 050. Nummeret står også på alle FKU-båndene.

Jeg har tatt bacheloren min på en annen utdanningsinstitusjon og skal nå begynne som ekstern master på NHH. Kommer jeg på en faddergruppe med andre masterstudenter? Og kan jeg melde meg inn i facebookgruppen “Vi som begynner på NHH høsten 2021”?2021-07-07T16:21:21+02:00

Ja og ja! Vi har egne faddergrupper for masterstudenter. Det er stort sett det samme som skjer for både bachelor-, master og internasjonale faddergrupper, men på FKU-programmet kan du se når de ulike gruppene har ulike program. Facebookgruppen er for alle nye studenter, så meld deg inn!

Må man delta på forkurset i matematikk?2021-08-08T19:15:29+02:00

Nei, det er helt valgfritt å delta på forkurset i matematikk. Forkuset er en god mulighet til å friske opp mattekunnskapene sine, og skape nye bekjentskap .

Du finner mer informasjon om forkurset i matematikk her.

Er det høstferie og vinterferie på NHH?2020-07-16T14:17:51+02:00

NHH har ingen faste ferier utenom juleferie, påskeferie og sommerferie. Noen forelesere har derimot forelesningsfri i de såkalte høst- og vinterferiene.

Hvor finner jeg innloggingen til Studentweb og Canvas?2021-07-07T16:54:57+02:00

NHH vil sende ut mail med studentnummer, pinkode og lenke til Studentweb i begynnelsen av august.

Mer informasjon finner du her.

 

Hvor burde jeg bo?2020-07-16T14:16:03+02:00

Studentene ved NHH er bosatt i hele Bergen. Mange studenter bor i området rundt skolen, og trives med dette, mens andre foretrekker å bo i sentrum eller mindre sentralt. Du må selv avgjøre hva som er viktig for deg når du velger et sted å bo, men det kan være lurt å ha i bakhodet hvor på kartet NHH ligger.

Hatleberg er studentboligene nærmest skolen, og er et godt alternativ for NHH studenter. Her blir man også lett kjent med andre studenter.

Hvordan kommer jeg meg til NHH?2021-07-07T17:02:49+02:00

For å komme seg fra sentrum eller Sandviken til NHH kan man ta buss nr. 3, 4, 12, 16E, 19, 36, 210 og 300. Busstoppet heter Handelshøyskolen, og det tar 3-4 minutter å gå ned til NHH.

Kommer du fra Åsane kan du ta buss nr. 3, 4, 19, 36, 210 og 300 og gå av på Handelshøyskolen.

For busstider kan du søke på skyss.no eller laste ned skyss-appen.

Hvor skal jeg møte opp til immatrikuleringen?2021-07-07T17:06:15+02:00

Immatrikuleringen foregår i Aulaen på NHH, du skal benytte deg av inngang C. Det vil bli tydelig skiltet. 

Du kan se hvor Aulaen befinner seg på kartet her.

 

Hva skal jeg ha på meg på immatrikuleringen?2021-07-07T17:11:13+02:00

Dresscode på immatrikuleringen er pent. Dress for guttene og kjole eller skjørt for jentene er sikre valg. Sjekk gjerne ut bildene fra tidligere immatrikuleringer på linkene under for å se hva andre studenter har hatt på seg under immatrikuleringen.

Bilder fra immatrikulering:

  • Bachelor: her
  • Master: her
Hvor kan jeg finne informasjon om alt som skjer under FKU?2021-07-13T01:34:39+02:00

nhhs.no vil du finne alt du trenger å vite. Vi har også andre informasjonskanaler som er lure å benytte seg av:

– Facebook-gruppen: Vi som begynner på NHH høsten 2021

– NHHS sin instagram: nhhstudentforening

Du kan også spørre mentoren din, fadderne dine eller kontakte NHHS på Facebook.

Under FKU vil vi også ha en egen stand, FKU-punkt, hvor du kan komme innom.

 

Må jeg delta på alt under fadderuken?2021-07-07T17:20:16+02:00

Ikke i det hele tatt. Det er mange aktiviteter å velge og vrake mellom, og mange synes det kan være litt overveldende.

Det kan derfor være greit å vite at alt som skjer av aktiviteter i fadderuken arrangert av studentforeningen (NHHS) er valgfritt å delta på. Når dette er sagt er arrangementer i regi av NHH obligatorisk for alle nye studenter.

Fadderne dine vil fortelle deg om arrangementene som skjer, og vil arrangere vors og samlinger før disse. Mange velger å ta seg en pausedag eller bli med den alkoholfri gruppen en dag eller to, benytt deg gjerne av dette tilbudet dersom det frister!

Lurer du på noe annet?

Ta kontakt med mentoren din, fadderne dine eller NHHS på Facebook!

Mentorordningen

Mentorordningen NHHS er en ordning som tar sikte på å informere og bistå, samt skape trygghet for nye studenter som lurer på hva som venter dem ved studiestart, iløpet av Førstekullsuken, og utover i semesteret.

Mentorordningen vlir styrt av NHH-studenter med ulik erfaring som kan svare på alle spørsmål du som ny student måtte ha. I løpet av sommeren vil alle nye studenter bli kontaktet av sin mentor, som fra da og gjennom året vil være tilgjengelig for å ssvare på spørsmål om hva enn det måtte være. Dersom du har spørsmål om NHHS, fag eller bare ønsker å snakke med en student med mer erfaring om NHH – ikke nøl med å ta kontakt!

I år vil vi også ta i bruk Snapmentor, som du helt sikkert kommer til å bli kjent med i flere av fagene dine. Her kan du gå inn og stille spørsmål anonymt. Kanskje finner du også svar på dine spørsmål i kunnskapsbanken. Alle studenter vil motta en mail fra Mentorordningen med link til Snapmentor, og her logger du inn med Feide-brukeren din.

Dersom du ikke har blitt kontaktet av en mentor eller har spørsmål allerede nå, er det bare å sende en mail til mentorordningen@nhhs.no, så hjelper vi deg!

Lik gjerne Mentorordningen NHHS på Facebook for å holde deg oppdatert på nyttige lenker, FAQ, tips og triks mm.

Smittevernstiltak

Vår høyeste prioritet er å arrangere en trygg og forsvarlig velkomstuke for alle deltakende. Vi har dialog med beredskapsledelsen på NHH, Bergen Kommune, politiet i Bergen og andre studieinstitusjoner i landet. Velkomstuken skal være en trygg arena for å bli kjent med nye venner, oppleve studentorganisasjonens ekstreme engasjement og bli kjent med Bergen som studentby.

Våre tiltak for å sikre en trygg velkomstuke

1.Vi har tett dialog med instanser som har godkjent programmet på forhånd. Det kan likevel forekomme endringer om det viser seg at programmet ikke kan gjennomføres på en forsvarlig måte.

2.Vi følger restriksjoner fra helsemyndighetene, og tilpasser oss om det forekommer innstramminger i restriksjoner eller liknende.

3.Vi tilbyr gratis hurtigtesting hver dag under FKU og benytter oss av koronasertifikat på våre arrangement. Vi deler også ut antibac og munnbind for å sikre god hygiene i faddergruppene. Disse blir delt ut til alle faddergrupper og skal være lett tilgjengelig på alle arrangementer.

4.Vi deler faddergruppene inn i puljer som de vil følge gjennom hele uken i henhold til gjeldene restriksjoner. Disse puljene er også tilpasset det faglige opplegget til NHH, slik at vi minimerer smitterisiko.

5.Vi har ansatt smittevernsvakter og daghavende som vil være tilstede på alle arrangementer. Disse passer på at restriksjoner blir overholdt, og at vi får en trygg uke sammen.

6.Vi tar forbehold om at man må avlyse velkomstuken om det viser seg å ikke være forsvarlig å gjennomføre.

Go to Top